עד לפני שנים לא רבות אנשים רבים חששו אפילו לומר את המילה “סרטן” והעדיפו ללחוש כי מדובר ב”מחלה קשה”, אולם כיום עושה רושם שהמצב השתנה: ראשית, אמנם המחלה הפכה נפוצה מאוד בעשורים האחרונים, אבל מצד שני ביותר ויותר סוגי סרטן ניתן לטפל באופן אפקטיבי עם אחוזי הצלחה גבוהים למדי. שנית, חלקים נרחבים בציבור כבר מבינים שחלק מההתמודדות עם מחלות קשות דוגמת סרטן הוא לא לפחד לומר את שמן, אלא להיפך, להתייצב מולן ולהיאבק בהן עם כל הכלים הקיימים כיום – אחד מהם הוא פטריות.
באופן כללי גם הרפואה הקונבנציונלית משתכנעת יותר ויותר שלצד הטיפולים המבוססים על חומרים כימיים יש מקום גם לטיפולים המוגדרים טבעיים, ואחד האפקטיביים שבהם הוא חיזוק הגוף בעזרת פטריות.
בהקשר זה חשוב להבהיר כי אין מקום לבסס טיפול בסרטן על פטריות בלבד, אולם לאותם יצורים ייחודיים – שאגב, אינם צמחים ואינם בעלי חיים אלא ממלכה בפני עצמה – יש בהחלט יכולת של ממש לתמוך בטיפולים בסרטן, לצמצם את תופעות הלוואי ולחזק את הגוף ובכך לשפר את היכולת שלו להתמודד עם המחלה שעלולה להיות אגרסיבית מאוד במקרים לא מעטים.
איך פטריות תומכות בכל טיפול בסרטן?
כאמור פטריות תומכות בטיפולים בסרטן בשתי דרכים עיקריות:
ראשית, טיפול בסרטן, ברוב המקרים, כרוך בתופעות לוואי רחבות היקף שפוגעות במידה משמעותית באיכות החיים של החולה, לפעמים אף יותר מהמחלה עצמה (אם כי הסרטן עלול כמובן להתפשט ולהוביל למוות ועל כן ההכרח לטפל בו). שימוש בפטריות שנמצאו מתאימות לצורך זה מצמצם את עוצמת תופעות הלוואי, מקל על החולה להתמודד איתן ומגדיל במידה ניכרת את הסיכוי שהוא יוכל לעבור את הטיפול הקשה במלואו.
שנית, פטריות מרפא מעניקות לגופו של החולה, שמתמודד עם אתגר דרמטי, אנרגיה חיונית וכוח רב שעוזרים לו (בעזרת הטיפול הכימותרפי או הביולוגי שהוא מקבל) לנצח את הסרטן.
אילו סוגים של פטריות כדאי לחולי סרטן לצרוך?
הזנים העיקריים של פטריות שעשויות לשפר משמעותית את מצבם של חולי סרטן ולעזור להם לעבור את הטיפול בהצלחה הם:
* ראישי – תומכת בטיפולים בסרטן בעיקר בזכות נוגדי החמצון רבי העוצמה שיש בה.
* שיטאקה – פטריה שנהנית מפופולריות רבה ביפן.
* מאיטקה – פטריה הידועה ביכולת שלה לחזק את המערכת החיסונית.
כמו כן מתאימות במקרים של טיפול בסרטן גם אגריקוס ברזיליאנסיס וטרמטס וורסיקולור.