חיפה היא אחת הערים היותר מיוחדות בארץ, ובעיקר מתקיים בה שילוב מלבב: ותיקים לצד צעירים; בני העשירון העליון וגם אוכלוסייה פחות אמידה; יהודים, מוסלמים ונוצרים; שומרי משקל לצד מי שהתאווה שלהם לאוכל חזקה מהיכולת לספור קלוריות – וכולם כולל כולם אוהבים פיצה.
והרי אי אפשר שלא לאהוב פיצה בחיפה. בין אם אתם בקרבת הנמל, באזור שמתאפיין בחיי מסחר ביום ובילויים שוקקים בלילה, בין אם אתם באחד מחופי הים היפים בדרום העיר, בין אם אתם בשכונות שעל הכרמל שכולן נינוחות חיננית ובין אם אתם ברחובות הוותיקים ומלאי האופי של הדר, בכל מקרה תמיד כדאי להתענג על פיצה.
ותודה למלכה מרגריטה
במובן מסוים, הנחת של כל מי שאוכל פיצות בחיפה היא תוצאה של ההתלהבות של המלכה מרגריטה, ששלטה על אזור סבויה (ואגב, בעלה, המלך אומברטו, היה גם בן דודה).
בתחילת המאה ה-20, כשהייתה מרגריטה בביקור באזור נאפולי שם הפיצה כבר הייתה להיט של ממש בקרב בני כל המעמדות, ביקשה מאופה פיצות פופולרי בשם רפאל אספוזיטו להכין עבורה פיצה בצבעי דגל איטליה – ירוק, לבן ואדום. את הגוון הלבן תרמה הגבינה, האדום הגיע כמובן מרוטב העגבניות והריחן (בזיליקום) סיפק את הצבע הירוק ואת התוספת שהופכת את הפיצה לעוד יותר טעימה.
פיצה בסיסית אבל טעימה להפליא זו הפכה ללהיט בכל רחבי העולם, וגם כשמחפשים פיצה בחיפה אחת האופציות היותר פופולריות היא זו אשר נקראת על שמה של מרגריטה.
פיצה בחיפה – לכולם כולל כולם
מעבר לטעם המוכר והממכר, ישנו עוד יתרון משמעותי לפיצות בחיפה: הן מתאימות לכולם כולל כולם.
הטעמים הבסיסיים הופכים אותן למתאימות גם לילדים, כולל כאלה קטנים במיוחד ואפילו סרבני המזון שבין הזאטוטים לא אומרים לא לפיצה.
האפשרות לתוספות מגוונות ומעניינות הופכות את האופציה של פיצה בחיפה לרלוונטית גם עבור מי שאוהב את האוכל שלו עם טוויסט.
פיצות ללא גלוטן מאפשרות גם לרגישים לחלבון שנמצא בחיטה (ובדגנים אחרים) ליהנות מפיצות בחיפה.
פיצות ללא תוספות בשריות הן אופציה קולינרית אידיאלית עבור שומרי הכשרות, ואפילו הטבעונים שבינינו יכולים ליהנות מפיצה בזכות פיתוחים חדשים של גבינות על בסיס קשיו, סויה וחלבון אפונה.