shadow

בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס הינה בדיקה אשר מבוצעת באמצעות מכשיר אולטרסאונד, מכשיר הפועל בטכנולוגיה של גלי קול בתדירות גבוהה ומאפשר סריקה איכותית ומהירה ללא בדיקה פולשנית, ללא כאבים וללא חשיפה לקרינה מיותרת.

בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס מבוצעת במקרים בהם הרופא מבחין בהגדלה של בלוטת התריס, הוא חושד בקיומו של גוש בצוואר או שמתחשות הפרעות בתפקוד של בלוטת התריס. רופא המשפחה או רופא מקצועי בדרך כלל יפנה את החולה לבדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס בתור הבדיקה הראשונה, ובמידה והממצאים מהבדיקה לא יהיו מספקים מספיק אז יהיה צורך להמשיך בבדיקות נוספות אחריה.

בנוסף, לעיתים משתמשים באולטרסאונד כאשר לוקחים ביופסיה מבלוטת התריס בכדי שהרופא יקבל הכוונה נכונה ומדוייקת יותר בעת לקיחת הדגימה.

כיצד מבוצעת הבדיקה?

בעת ביצוע בדיקת אולטרסאונד לבלוטת התריס עוברים עם סורק ידני על הצוואר, והסורק שולח את גלי הקור וקולט את הגלים המוחזרים בחזרה. על פי הגלים הללו המחשב מבצע תרגום לתמונה ומציג על המסך את הממצאים הרלוונטיים.

בדרך כלל מורחים ג’ל שקוף על המכשיר לפני הסריקה בכדי לשפר את האיכות של התמונה, לכן ייתכן כי תרגישו בתחושה מעט קרירה, אך אין כל כאבים הנלווים לביצוע הבדיקה עצמה.

לאחר קבלת התוצאות הרופא מבצע את ניתוח התוצאות במקום או שהתמונות מועברות למומחה אשר מבצע את הניתוח מאוחר יותר ויעביר לכם את התוצאות בהתאם.

כמובן, מדובר בבדיקה פשוטה מאוד אחריה תוכלו לחזור לשגרה במהירות – ללא כאבים או תופעות לוואי.

היכן ניתן לבצע את הבדיקה?

בדיקות אולטרסאונד לבלוטת התריס מבוצעות במגוון רחב של בתי חולים, מרפאות ומכונים שונים, ובדרך כלל תקבלו מקופת החולים רשימה של מרפאות אשר נמצאות בהסדר עם קופת החולים ואצלן תוכלו לבצע את הבדיקה. כדאי לבצע בירור בכל אותם מכונים או מרפאות לפני קביעת התור בכדי למצוא את התור הפנוי הקרוב ביותר שתוכלו למצוא, ישנם מכונים או בתי חולים בהם זמן ההמתנה הוא ארוך מאוד, ואם מדובר בבדיקה קריטית וחשובה כדאי שתוכלו לבצע אותה מוקדם ככל האפשר.

Author

Admin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.