צעירים רבים הנמצאים בתחילת דרכם, שואלים את עצמם לאיזה כיוון כדאי להם לפנות מבחינה מקצועית.
המאמר הבא יספק לכם מידע לגבי קורס מדריכי רכיבה טיפולית, על הייחודיות שבמקצוע זה, על תחושת הסיפוק המתקבלת תוך וכדי ואחרי תהליך של טיפול ועוד.
תהליך של התפתחות אישית
מעבר לכלים ולמיומנויות שרוכשים המדריכים העתידיים במסגרת הקורס, זאת במטרה שיוכלו לעבוד עם ילדים ומבוגרים כאחד הסובלים מכל מיני סוגים של בעיות בין אם מוטוריות ובין אם בעיות תקשורת, כל אחד ואחת מהסטודנטים עוברים בעצמו סוג של תהליך התפתחות אישי מפרה במהלך הקורס. תוך כדי הקורס או לקראת סופו (תלוי במסגרת הלימודית שבחרתם), כל סטודנט עובר סוג של התמחות או סטז’ בו הוא נפגש עם כמה מטופלים לאורך זמן, לומד להכיר אותם ואת המצבים השונים איתם הם מתמודדים.
במסגרת הסטז’ כל סטודנט מביא אל הקבוצה כולה את התהליך שעבר באותו יום, דנים במקרים השונים וכך כל סטודנט יכול ללמוד מהשני תוך כדי ולהעשיר את הידע המקצועי שלו.
מתעניינים בקורס מדריכי רכיבה טיפולית? לחצו וכנסו עכשיו לאתר רטורנו לקבלת פרטים
אז למה דווקא קורס רכיבה טיפולית על סוסים?
ובכן, לקורס מדריכי רכיבה טיפולית על סוסים יש כמה יתרונות מרכזיים. ראשית כל, אנו חיים בעידן דיגיטלי סביב מסכים. אנשים רבים נמצאים כל כך הרבה שעות מול המחשב, בתוך משרד, דבר שמעודד בעיות פיזיות רבות כמו כאבי גב, צוואר וכתפיים, מה גם שבשלב כזה או אחר אותם אנשים חשים במאין חנק כזה, מחסור באוויר. הבחירה לעבוד עם אנשים בחוות סוסים היא בחירה המאפשרת לנו מראש שלא להישאב אל תוך עולם המחשבים הזה, לשמור על אינטרקציה יומיומית סביב אנשים ולהפיק מכך את המיטב.
יתרון נוסף בא לידי ביטוי בסיפוק הרב שכל מדריך מקבל בזמן ואחרי טיפול. מדובר בעבודה מאתגרת, סוג של מטרה יומיומית להביא את הרוכב לכדי שיפור תוך זמן מסוים.
מה צריך לבדוק לפני שנרשמים לקורס מדריכי רכיבה על סוסים?
הדבר הראשון שכדאי לבדוק הוא ההסמכה המקצועית אותה אתם צפויים לקבל עם סיום ההכשרה. מה היא כוללת ומה היא מאפשרת לכם בשלב מאוחר יותר. בנוסף, כדאי לבחון לעומק את מערכת השעות, את הימים בהם הקורס מועבר, על פני כמה זמן נמשך הקורס ולשאול גם לגבי כמות ותחומי המבחנים שיהיה עליכם לעבור תוך כדי. בנוסף, חשוב לבחון ולהשוות בין השלבים העיוניים לבין השלבים המעשיים, כיצד הם משתלבים זה עם זה.
כתיבת תגובה