shadow

חשוב לזכור כי המים הם מרכיב מרכזי וקריטי הנחוץ לגופנו, לכן עלינו להרוות את הגוף במים. יחד עם זאת, חשוב לשתות רק מים צלולים, איכותיים ונקיים ממזהמים ומחיידקים. מאחר וצנרת המים בבנייני המגורים ישנה וחלודה, המים בברזים מזוהמים, וניתן למצוא בהם חיידקים שונים, חול, אבנית, מתכות, שאריות של תרופות, כימיקלים ומזהמים נוספים. כדי להבטיח מים איכותיים ובריאים לכל בני המשפחה עלינו לבחור מערכת טיהור מים ביתית העונה על הצרכים שלנו ומבטיחה לנו מים איכותיים, צלולים וללא ריחות וטעמי לוואי.

שיטות שונות לטיהור מי השתייה

כיום יש מגוון שיטות וטכנולוגיות לטיהור מים, ולכל שיטה יש יתרונות וחסרונות. היעילות של שיטות הטיהור השונות אינה אחידה, לכן בחירת מתקני טיהור מים לבית היא משימה לא פשוטה. עלינו להשוות בין שיטות שונות ולבחור את המערכת המתאימה ביותר עבורנו. האופציות העיקריות לטיהור מי השתייה בבית הן:

כד עם פילטרים – אחת האופציות הפשוטות לסינון ולטיהור מי הברז היא באמצעות כדי מים עם פילטרים מיוחדים. כדי המים מצוידים עם פילטרים לסינון המים, הפילטר מפחית את כמות האבנית, מסנן את המים ומטהר מהם מתכות כמו עופרת ונחושת. פתרון זה מתאים לשימוש ביתי, אך הוא פחות נוח ויעיל לשימוש כיוון שיש להחליף פילטרים בתדירות גבוהה ולמלא את הקנקן.

קרדיט: pixabay

אוסמוזה הפוכה – כשמדובר על טיהור מים, שיטת האוסמוזה ההפוכה היא אופציה מוכרת ויעילה לסינון האבנית ולאספקת מים נקיים מחיידקים, מתכות ומזהמים. בשיטה זו המים עוברים דרך סנן ממברנה ייעודי המפריד מהמים חומרים שונים ופסולת המגיעה עם המים. הסינון במערכת האוסמוזה ההפוכה מבוסס על הפעלת לחץ על המים כנגד הממברנה, ומולקולות המים עוברת דרך הממברנה בעוד המזהמים נבלמים. יש לציין כי השימוש העיקרי במערכות אוסמוזה הפוכה הוא במתקני התפלת מים, אך יש מתקני מים ביתיים המצוידים במערכת סינון וטיהור זו. לאוסמוזה ההפוכה יש גם חסרונות מאחר ובתהליך הסינון מאבדים את המינרלים החשובים שיש במי השתייה, ובנוסף יש בזבוז רב של מים.

ברי מים – ברי מים הם בחירה מצוינת כדי להבטיח מים צלולים, טעימים ואיכותיים לכל בני המשפחה. רכישת בר מים מעודדת את בני המשפחה לשתות רק מים, המתקן נוח לשימוש, הוא מאפשר מים קרים, חמים ורותחים, יש דגמים מתקדמים המצוידים עם ברז סודה. ברי מים מגיעים בשלל גדלים ועיצובים לבחירה, כדאי להתמקד במתקנים המשווקים על ידי חברה מובילה בשוק המים בישראל. בעת בחירת בר מים לבית יש להתייחס לגודל המכשיר, לעיצוב המתקן, לרמת השירות של החברה, לתפוקת המים הקרים והחמים, לאפשרות למלא סירים ובקבוקים בקלות ולנוחות השימוש ותפעול המכשיר.  

מתקן סינון מים תת כיורי – אופציה נוספת לסינון מי השתייה בבית, המתקן הייעודי מותקן מתחת לכיור וכולל מערכת סינון הכוללת בין השאר מסנן פחם פעיל וסנן מכני. יש מגוון סוגים ודגמים של מתקני סינון מים תת כיוריים, חלק מהמתקנים מגיעים עם נורת UV לטיהור מי הברז מחיידקים.

לסיכום, יש לא מעט אופציות לטיהור מי השתייה בבית. כדאי לערוך סקר שוק, להשוות בין המתקנים השונים ואם אפשר מומלץ לטעום את המים המטוהרים לפני הרכישה כדי לקבל החלטה צרכנית נכונה ושקולה.

Author

avihai

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.