בזמן האחרון, שמתם לב שאתם צריכים להתרכז יתר על המידה בכדי להבין את מה שהחברים מנסים לספר לכם, את נציג שירות הלקוחות בצד השני של הקו ואפילו את שדרן החדשות בטלוויזיה. ייתכן מאוד שאתם חווים ירידה בשמיעה מסיבה זו או אחרת, וזה בדיוק הזמן לחפש מכשיר שמיעה הכי מומלץ עבורכם ובהתאם לרמת הירידה בשמיעה שלכם.
בשלב הראשון, יהיה עליכם כמובן לעבור בדיקת שמיעה ולברר את סוג ירידת השמיעה (כלומר, מהם התדרים הספציפיים שנחלשו), מהי חומרת הירידה בשמיעה שלכם, ועוד. בהתאם לכך, יציע לכם הרופא המטפל כמה סוגים של מכשירי שמיעה מתקדמים המתאימים למשתנים הנ”ל, יחד עם המבנה האנטומי של האוזן שלכם.
טיפים לבחירת מכשיר שמיעה הכי מומלץ מבחינה אישית
וודאי יפתיע אתכם לשמוע ששוק מכשירי השמיעה של היום מציע מגוון רחב של מכשירים שונים; מכשירים זעירים וכמעט בלתי נראים המוחדרים לתוך האוזן, מכשירים חיצוניים אך פחות מסורבלים מאבותיהם מהעבר, ועוד. כדי להבין מהו מכשיר שמיעה הכי מומלץ באופן אישי וספציפי עבורכם, כדאי לעקוב אחר הדגשים הבאים שיעזרו לכם, מלבד הגורמים האישיים והרפואיים שהזכרנו לעיל:
- תקופת ניסיון – הרי מכשיר השמיעה יעזור לכם באופן יום יומי, ולכן עוד לפני שרוכשים את המכשיר החדש שלכם מומלץ מאוד להתנסות בו לתקופה מסוימת במסגרתה תבחנו את נושא הנוחות, האיכות והאם הוא באמת מסייע לשפר את איכות חייכם. בנוסף לכך, בתקופה זו תוכלו להתרגל אליו מבחינה פיזית וגם מבחינה שמיעתית, כשאתם סוף סוף חוזרים לשמוע צלילים וקולות שלא שמעתם הרבה מאוד זמן.
- מכשיר מתוחכם ויעיל – מכשירי השמיעה של היום הם כבר מזמן לא מה שהיו פעם, הם הרבה מעבר למכשירי שמיעה בלבד; הם מסוגלים להתחבר למכשיר הנייד שלנו ולשמש כאוזנייה עבור שיחות, ויש מכשירים שאף ניתן לתפעל באמצעות אפליקציה מתקדמת המותקנת במכשיר הנייד עצמו. בעזרת האפליקציה, ניתן לשלוט על הווליום, על התדרים בהם מעוניינים להתרכז, ועוד. חשבו על הצרכים שלכם כשאתם בוחרים את מכשיר השמיעה החדש, הוא יוכל לעשות הרבה מעבר לתפקידו המקורי.
- התאמה לאורח החיים – פרמטר נוסף הוא התאמה של מכשיר שמיעה הכי מומלץ לאורח החיים של המטופל והצרכים השמיעתיים שלו. קחו לדוגמא אדם שעובד בחיי הלילה ונמצא בסביבה הומת אדם ורועשת בכל לילה מחדש. עבורו, כדאי לבחור במכשיר המסנן רעשי רקע שונים כך שיוכל לשמוע את האנשים שמדברים אליו ולבצע את עבודתו על הצד הטוב ביותר.
פשוט מתייעצים
כעת, אתם מבינים שבחירת מכשיר שמיעה הכי מומלץ עבורכם היא לא משימה כה פשוטה, ובטח לא כזו שתוכלו לבצע בעצמכם. אמנם בסופו של דבר מי שיקבע הוא אך ורק אתם, אך כדאי להיעזר בייעוץ מקצועי מהרופא המטפל שיסכם את המסקנות השונות לגבי הצרכים האישיים שלכם, רמת הירידה בשמיעה ואלמנטים נוספים – בכדי ליצור מכשיר מותאם אישית לאורח החיים שלכם.