shadow

משאבות חום מהוות פתרון יעיל מאוד הן לחימום והן להסקה, הן בבתים פרטיים והן במוסדות גדולים. אחד היתרונות העיקריים של משאבות מתקדמות אלה הוא היעילות האנרגטית הגבוהה.

כיצד פועלת משאבת חום?

משאבת חום קולטת אוויר מהסביבה, שואבת אותו לתוכה, דוחסת אותו בעוצמה ובזכות זאת מקנה לו טמפרטורה גבוהה יותר מזו שאפיינה אותו לפני הכניסה למשאבה. האוויר החם יותר ביחס לסביבה מועבר אל המערכת הרלוונטית, למשל חימום תת רצפתי במים, ובדרך זו מושג החימום הרצוי תוך הוצאה מינימלית של אנרגיה ועל כן גם בעלות כספית נמוכה.

חימום נקי וידידותי לסביבה

דגש חשוב נוסף של פעולתה של משאבת חום הוא פליטת הגזים במהלך דחיסת האוויר שנכנס למשאבה. הגזים הנפלטים הינם גזים שאינם מזהמים את הסביבה – יתרון משמעותי נוסף ביחס לפתרונות חימום אחרים שפולטים גזים בעייתיים, מה גם שכולנו כבר מודעים היטב לנזקים שמייצר זיהום האוויר ההולך ומחמיר.

עד כמה מצמצמות משאבות חום את צריכת האנרגיה?

על-פי מחקרים שונים, צריכת האנרגיה כשמשתמשים במשאבת חום מופחת בעשרות אחוזים ביחס לאלטרנטיבות כמו סולר או אמצעי הסקה אחרים. חשוב לציין כי לעובדה זו ישנה חשיבות רבה הן מבחינה כלכלית והן מבחינה אקולוגית.

התועלת האקולוגית של הסוגים השונים של משאבות החום

כדאי לדעת כי ישנו מנעד רחב מאוד של סוגים של משאבות חום. ביניהן ניתן לציין את משאבות החום בטכנולוגיית האינוורטר שמשמשות לחימום מי שתייה כמו גם לחימום מים במסגרת מערכת חימום תת רצפתית, את משאבות החום המותקנות בבריכות כדי להבטיח טמפרטורה נעימה למים (34-35 מעלות), משאבות המיועדות לארגונים ולמוסדות דוגמת בתי מלון ובתי אבות, ועוד.

בכל המקרים הנ”ל התועלת מצמצום צריכת האנרגיה הינה כפולה: ראשית, הוצאות נמוכות יותר עבור חימום הבית או העסק וכן עבור הבטחת מים חמים (בבריכה, לרחצה וכו’), ושנית, צמצום הפגיעה בסביבה. בהקשר זה כדאי לזכור שהתייעלות אנרגטית הינה הכרח המציאות בימינו, שהרי כולנו כבר מודעים לפגיעה הקשה בסביבה שגורמת התנהלות אנרגטית לא אחראית.

לפרטים נוספים אודות כל האפשרויות של משאבות חום לחצו כאן.

Author

Admin