בשנים האחרונות רבים מאיתנו מוצאים את עצמם במצב שבו הם צריכים להעסיק עובד בתחום הסיעוד. ההורים של רבים מאיתנו מגיעים לשלב שבו הם זקוקים לעזרה, ובדיוק בשלב הזה אנחנו מחפשים עובד זר. אם זה נשמע לכם מוכר ואם גם אתם התחלתם להעסיק עובד זר בתחום הסיעוד, אתם חייבים להכיר את זכויות. הדבר האחרון שתרצו זה למצוא את עצמכם במצב שבו אתם פוגעים בזכויותיו של העובד הזר. בנוסף, כדאי לזכור: אי ידיעת החוק לא משחררת אתכם מעונש. לכן, אם תוכלו להעמיק את הידיעות שלכם בנושא, רצוי שתעשו זאת כבר שיותר מהר.
מה אומר החוק בישראל לגבי עובדים זרים?
באופן רשמי עובדים זרים יכולים לעבוד בישראל 63 חודשים. לתקופה הזאת הם יכולים לקבל ויזה והם גם יכולים להחליף בין המעסיקים השונים. יחד עם זאת, לא אחת קורה שאחרי 63 חודשים, יש צורך להאריך את שהותם של אותם עובדים זרים. יכולות להיות לכך סיבות שונות. למשל: הקשר הטוב שנוצר בין המטופל ובין העובד, התקשורת בזכות העובדה שהעובד יודע שפה כלשהי ועוד. כדאי לדעת שבדיוק במצבים כאלה ניתן להגיש בקשה הומניטארית במטרה להאריך את ויזת השהות של אותו עובד זר. מה שכן, חשוב גם לדעת איך להגיש את הבקשה, כי זה ישפיע על התשובה שתתקבל.
למה חשוב לקבל עזרה מעו״ד שמומחה בתחום הזה?
אין ויכוח על כך שניתן לקרוא באינטרנט לא מעט מידע אודות הזכויות של העובדים הזרים. אפשר גם לנסות להבין לבד כיצד יש להגיש את הבקשה להארכת הוויזה. עם זאת, זה לא באמת משתווה לשירות שעורך דין שמומחה בתחום הזה יוכל לתת לכם. איש מקצוע שחי ונושם את התחום הזה יוכל לעשות למענכם לא מעט כדי לסייע. לכן, אם תוכלו לפנות עוד היום אל משרדה של עו”ד דפנה שגל פודור ולקבל ממנה עזרה, איפה כאן הדילמה? עו”ד דפנה שגל פודור מביאה איתה הרבה ניסיון ולא מעט עובדים שיוכלו כולם ביחד לתת לכם שירות נהדר בתחום המורכב הזה.