shadow

פנלים מבודדים הם פתרון יעיל מאוד להגנה מפני קור וחום וגם מפני רעש. הפנלים האלה משמשים לבנייה קלה של יחידות דיור, לסגירת מרפסות, להרחבות בנייה ולשלל מטרות נוספות, כשבין היתרונות שלהם: ידידותיות לסביבה, חיסכון כספי בטווח הארוך בזכות הפחתת השימוש במזגנים ושאר פתרונות חימום וקירור, וכן יישום פשוט ומהיר. כדי להפיק מקסימום תועלת מכל פנל מבודד, חשוב לבחור נכון, וכאן בעמוד תמצאו מידע שיעזור לכם לעשות זאת.

סוגי המילויים האפשריים של הפנלים המבודדים

פנל מבודד מורכב משתי שכבות חיצוניות של אלומיניום או פח מגולוון, וביניהן חומר מילוי. חומר המילוי הוא זה שמייצר את הבידוד, ולכן זוהי הבחירה החשובה בותר.

האופציה הנפוצה ביותר היא פוליסטרון מוקצף. זהו למעשה קלקר דחוס, שהמחיר שלו נוח מאוד ויש לו יכולות בידוד גבוהות. חומר אפשרי אחר למילוי פנלים מבודדים הוא פוליאוריתן. המאפיין העיקרי של הפוליאוריתן הוא צפיפות רבה, ולכן הוא מצליח לבודד כל מבנה בהצלחה רבה, כולל מפני מעבר נוזלים.

החומר היקר ביותר וגם האיכותי ביותר הוא צמר סלעים. זהו חומר קשיח שלא משנה את הצורה שלו עם הזמן ובנוסף הוא עמיד בפני חרקים. עוד איכות משמעותית היא חסימת התפשטות אש, ולכן זוהי הבחירה הנכונה במקרים שבהם יש סכנת התלקחות.

עובי הפנל

הבחירה החשובה השנייה היא של עובי הפנל. התפקיד של פנלים מבודדים הוא כאמור לייצר טמפרטורה נעימה בתוך המבנה גם בימים החמים ביותר ובלילות שבהם הטמפרטורה צונחת לכיוון האפס. באופן טבעי ככל שהפנל עבה יותר כך הוא מבודד טוב יותר ובמקביל גם המחיר שלו עולה. לכן חשוב להתאים את עובי הפנל לתנאי האקלים באזור שבו מתבצעת הבנייה.

העלות של פנלים מבודדים

המחיר של הפנלים המבודדים מתחיל מ-700-800 ₪ למ”ר ויכול להגיע גם ל-1,000-1,200 ₪ למ”ר. ככל שהכמות שנרכשת גבוהה יותר, כך המחיר למ”ר פוחת. העלות היא כמובן עוד שיקול בהחלטה, אבל מומלץ לא לייחס לה משקל גדול מדי, ובכל מקרה לקחת בחשבון גם את התועלת. חשוב לזכור שפנלים איכותיים מצליחים להפחית במידה ניכרת את צריכת החשמל במבנה, כך שלאורך שנים מושג חיסכון כספי משמעותי.

Author

Admin