shadow

אחד מסוגי הסרטן הנפוצים ביותר, הינו סרטן המעי הגס. במאמר הבא נפרט כל מה שעליכם לדעת על מחלה זו, כולל מהי, מה הם הגורמים לה, מה הן דרכי האבחון, ומה הן דרכי הטיפול.

מהו סרטן המעי הגס ומהן הסיבות להיווצרותו

סרטן נובע כתוצאה מהתחלקות תאים מהירה מדי, אשר אינה מיטיבה עם האיבר בו היא מבוצעת ופוגעת באיברים הממוקמים בסביבתו. סרטן המעי הגס פוגע במעי ומשליך על כל מערכת העיכול. כמעט כל מקרי הגידולים הסרטניים במערכת העיכול מתרחשים בו, ולא במעי הדק. גידול סרטני זה הינו שכיח במיוחד בקרב אנשים מבוגרים, והם מהווים את מרבית הלוקים בו. הדבר נובע מכך שהיווצרות התאים הסרטניים מתרחשת לאורך שנים רבות, כתוצאה מאכילה מרובה של בשר וצריכת חלבונים מן החי, מיעוט באכילת פירות וירקות, עודף משקל קיצוני, ואורח חיים קלוקל הכולל מיעוט בפעילות הגופנית והרגלי עישון מזיקים. הסיבים התזונתיים שבפירות והירקות והפעילות הגופנית מסייעים לפעילות מעיים תקינה, בעוד העישון והחלבונים מן החי מזיקים למערכת העיכול שלנו.

כל מה שצריך לדעת אודות אבחון וטיפול בסרטן המעי הגס

  • כיצד מבוצע תהליך האבחון: אבחון סרטן במעי הגס דורש תחילה בדיקה של הבטן והחלחולת, כמו גם בדיקת דם לאיתור דימום סמוי. לאחר מכן, הגסטרואנטרולוג, שהוא המומחה למערכת העיכול, יבצע בדיקה גופנית במטופל. בתום הבדיקה הגופנית יבוצעו בדיקות פרוקטוסקופיה וקולונוסקופיה, בהן נבדק חלקה התחתון של המערכת, כמו גם בדיקה פנימית בהרדמה של החלחולת. בימים אלו נבדקת גם שיטת הקולונוסקופיה הווירטואלית, אשר כוללת משב אוויר ולא בדיקה פולשנית, וזו אינה מצריכה הרדמה של המטופל. חלק הבדיקות הפיזיות אינן הבדיקות הנעימות ביותר, אך הן מבוצעות תוך קשב מלא למטופל וחיוניות לשם אבחון הבעיה. ניתן לבצע אבחון גם באמצעות סריקות אולטראסאונד ו-CT, אשר מצלמות את חלל הבטן והחלחולת לשם איתור גידולים והבנת אופן התפשטותם. קיימות דרכי אבחון נוספות, והאופן היעיל ביותר לאבחון המחלה הינו לשלב מספר דרכים, ולהישמע להנחיות הרופא המטפל.
  • מה הן דרכי הטיפול: לאחר שסרטן המעי הגס אובחן, יש להתחיל את הטיפול בו. הטיפול היעיל (ולעתים היחידי) בסוג הגידול הסרטני הזה, הינו ניתוח לכריתת הגידול או הגידולים. זהו ניתוח אשר מבוצע בהרדמה מלאה לאחר איתור המחלה, ומטרתו להסיר את הגידול הסרטני לחלוטין, כולל כל גרורותיו. בתום הניתוח, או כאשר הגידול הסרטני התפשט גם לאזורים אחרים בגוף, מבוצע גם טיפול כימותרפיה. מטרת הטיפול הינה לשמש כטיפול מונע להופעה שנית של המחלה. סוג הטיפול נקבע על פי גילו של המטופל, מצבו הבריאותי, מצב התפתחות הגידול, סוגו, גודלו ומיקומו. אנשי מקצוע רבים אמונים על בטחונו של המטופל בתהליך, ומחויבים להציע את הטיפול הטוב, היעיל והמותאם ביותר למטופל ויכולות ההחלמה של גופו.

אל תדחו את זה לרגע האחרון – היבדקו עוד היום

סרטן המעי הגס הינו מחלה שיש לשים עליה את הלב. במידה ואתם נמצאים בקבוצת הסיכון, בין אם משום היסטוריה משפחתית והן משום אורח החיים אותו אתם מנהלים, אנו ממליצים להיבדק להימצאותו. תוך כדי, מוטב לשפר ולשנות את אורח החיים, על מנת להקל את ההחלמה מן המחלה ולמנוע הופעה שנית שלה. התייחסו ברצינות לבדיקות ולהנחיות הרופאים המטפלים. גילוי מוקדם של המחלה יכול למנוע סיבוכים שלה, ולהפוך את הטיפול בה ליעיל ופולשני פחות. בחלק מן המקרים שלב האבחון יצביע על קיום בעיות אחרות, או ישלול כל מחלה שחששתם ממנה. אנו מקווים כי מאמר זה תרם להבנתכם את מחלת סרטן המעי הגס, דרכי האבחון שלה ודרכי הטיפול בה.

 

Author

Admin