לא משנה מי אתם, מאיפה אתם או מה אתם עושים בחיים – אחד הדברים שאתם הכי נהנים מהם זה אוכל טוב. אין פלא שאחד הבילויים הפופולריים ביותר כיום הוא ללכת למסעדות, אבל יש סיבה נוספת לכך שהמסעדות כל כך פופולריות בארץ. הבישול בבית הוא לא תמיד משהו שאנשים מבינים בו ולכן הבחירה ללכת למסעדה היא קלה ופשוטה וגם כמובן האוכל טעים אז למה לא? אבל תחשבו לעצמכם שאם הייתם מכינים האוכל שאתם אוהבים בדיוק כמו שאתם רוצים איך זה יכל להיות נהדר. בשביל זה עורכים סדנאות בישול.
מה זה סדנאות בישול?
כמו שילדים בבית הספר עורכים שיעורי יצירה עם צבעים, ניירות ודבקים, כך גם ישנן סדנאות בישול למבוגרים שהחומרים איתם עובדים הם אכילים. בנוסף לכך, שיעורי ה’יצירה’ האלו משתלמים מאוד לחיים שלנו כי במקום ליצור כל מיני יצירות אומנות קטנות אנחנו מכינים אוכל, ואוכל יכול להיות עבור אנשים לא פחות מיצירת אומנות. הסדנאות מתאימות לאנשים מכל הסוגים, בין אם ילדים קטנים בגילאי הגן ובית הספר ועד אנשים מבוגרים משני המינים.
רעיונות מעולים לסדנאות
הסדנאות השונות לא זהות אחת לשניה. מפעיל אחד יכול לערוך את הסדנה שלו בצורה אחת והאחר בצורה אחרת. הסדנאות יכולות להיות למטרות שונות – ערב חברה, יום הולדת, מסיבת רווקות, מסיבת גיוס, אירועים משפחתיים וימי גיבוש לארגונים שונים. אבל החלק המעניין הוא לא רק למה התכנסנו בסדנה אלא גם מה הולכים לעשות בה. אז הנה כמה רעיונות.
- סדנת אוכל אסיאתי – סושי זו מילה אחת אבל היא יכולה להכיל בתוכה עולם ומלואו. עולם הבישול הסיני \ האסיאתי הוא מאוד מורכב ומאוד רגיש. זה אחד התחומים שבהם אנשים הכי פחות מבינים ולכן רוב האנשים שאוכלים אוכל אסיאתי אוכלים אותו במסעדות המתאימות. לאחר שתלמדו בסדנה כיצד להתעסק עם אוכל אסיאתי מבחינת אורז, דגים, תבלינים ועוד… תגלו שאפשר לעשות בבית וגם ליהנות על הדרך!
- סדנת בשרים – אם אתם לא צמחונים \ טבעוניים, סביר להניח שאתם אוהבים לעשות על האש. אחד התחביבים העיקריים של ישראלים בחופשות וטיולים זה לערוך על האש במנגל, אבל למרות שכל אחד חושב את עצמו כמקצוען, מגלים שלמרות זאת יש הרבה מה ללמוד. סוגים שונים של בשר דורשים עבודה שונה, זמן שונה על האש, תבלון שונה ותוספות אחרות בצד. דברים כל כך פשוטים שנראים לנו מובנים מאליו יכולים להיות הרבה יותר מורכבים, וזה משתלם עוד יותר.
- סדנת גבינות – חג השבועות שחגגנו לא מזמן היה זמן טוב להתנסות קצת בגבינות ומוצרי חלב. יש המון מה ללמוד על חלב, על הסוגים השונים של הגבינות, על התכונות המיוחדות של כל בגינה ועל התוספות והשילובים הטובים שאפשר לעשות עם החומרים החלביים.